מה זה אומר רישום משכון מקוון ומתי צריך לעשות את זה?

רישום משכון עשויה להישמע כמו משימה מאיימת, אך בסך הכול מדובר במונח משפטי שמתייחס לנכס כאל ערובה. מוזמנים ללמוד כל מה שחשוב בנושא. כולל מהי ההגדרה הרחבה, מתי צורך שכזה עשוי לפגוש אותנו, כיצד ניתן לסגור את הפינה באופן נוח, מהם השלבים הנדרשים ואף מה חשוב ורצוי לדעת בנושא. אז אם גם אתם נדרשתם לבצע רישום משכון ושמעתם שניתן לסגור את הפינה בצורה יעילה דרך הרשת האינטרנטית, מוזמנים לקבל תמונת מצב מקיפה.

משכון – כיום קל מתמיד

משכון מתייחס לנכס שנמצא תחת מטרייה משפטית שמיוחסת לערובה. כאן נחדד שכיום התהליך הרבה יותר פשוט מבעבר. מכאן שאם פעם הנכס היה עובר לידיים של הצד שלו חייבים תשלום, הרי שכיום רק מדובר בערובה. כלומר הנכס אינו עובר ידיים, אך כן מוענקת זכות להשתלט על הנכס במקרה שהחוב לא נפרע בהתאם לתנאים שנחתמו. מעבר לכך, כיום אין צורך לצאת מהבית כדי למשכן את הנכס, אלא ניתן להיעזר בפעולה אונליין. עם זאת, רישום דיגיטלי אינו אפשרי באופן גורף, אלא בעיקר רלוונטי כאשר הרישום נדרש מול גוף מוסדי, כגון גוף פיננסי (בנק למשל). מתלבטים? מוזמנים להתייעץ עם עורכי הדין מבית Legal it, ובהתאם לממצאים להתקדם עם ביצוע המשימה.

חשיבות ייעוץ משפטי

משכון נדרש בשלל מקרים, בעיקר כאשר מבקשים לקחת משכנתא. הפעולה נדרשת כדי להבטיח שסך התנאים שנוגעים לנכס מיישרים קו עם סעיפי החוק, וכדי לוודא שהכול נרשם כראוי אצל רשם המשכונות. נשמע מורכב? אכן מדובר בהליך שמצריך ליווי מקצועי של עורך דין. אחרי הכול העתיד של הנכס ששייך לכם עומד על הפרק. אם כן האם פעילות מקוונת מספיק רצינית? לא רק שהכי קל ונוח לסגור את הפינה באופן מקוון דרך אתר Legal it, אלא גם מדובר בדרך בטוחה, וזאת כי מאחורי האתר עובדים עורכי דין שמתמחים בתחום. המשמעות היא שישנה הקפדה על סך ההתנהלות הנדרשת (כולל מילוי וצירוף מסמכים נחוצים), האינטרסים של הלקוח נלקחים בחשבון ומוענק ייעוץ משפטי משלים.

 

 

משכון לטובת משכנתא

כאשר מגישים בקשה למשכון לטובת משכנתא, נדרשים מגוון הליכים משלימים. כך למשל יש להציג תמונת מצב כלכלית. כולל הון עצמי, עלות של הנכס, חובות שנוגעים לנכס וכדומה. לאחר שהבנק עובר על סך הפרטים ומקבל החלטה להעניק משכנתא, מקבלים הודעת משכון. מדובר בטופס שנדרשים למלא ולהחתים את הבנק, כאשר השלב הבא הוא לשלם אגרת משכון. כמו כן, אם מדובר בקבוצה, למשל בקבוצת רכישה או באגודה שיתופית, יש להתנהל מול טופס קבוצתי ואף יש לשלם אגרה יותר מפעם אחת. נוסף לכך, ייתכן שיידרש להגיש את הבקשה לא אצל רשם המשכונות, אלא אצל רשם החברות/אגודות שיתופיות.

בדיקת סטטוס וביטול משכון

משכנתם נכס ועתה מבקשים לוודא מהו הסטטוס? ניתן לערוך בדיקה, וגם פה מדובר בפעולה מקוונת, יעילה ומהירה. בתוך שעה תקבלו תשובה, או מקסימום בתוך 3 ימי עסקים. כאן נציין שיש לשלם עבור הפעולה אגרה, אם כי רק כמה שקלים בודדים. לא מבקשים לבדוק סטטוס, אלא לבטל את פעולת המשכון? יש להגיש טופס ייעודי (לרשם המשכונות כמובן). כמו כן, יש להיערך עם מספר הרישום, עם פרטים מזהים של החייבים ועם חתימה של הנושים.

לסיכום,

נציין שאומנם מדובר בפעולה חשובה שמשפיעה באופן ישיר על הסטטוס של הנכס, אך בפועל ניתן לסגור את הפינה בצורה נוחה ומהירה. באמצעות פעילות מקוונת, ממש כפי שאתר Legal it מציע, זוכים לסמן וי על המשימה באופן יעיל, מסודר ומקצועי, ואף לצד ליווי של עורך דין. מדוע זה כה חשוב? בין היתר בשל הנטייה של התקנות בתחום להשתנות בתדירות יחסית גבוהה.

נגישות