המדריך המלא: כך תתאימו את חדר השינה לאלרגיים לאבק

חדר השינה לאלרגיים לאבק

אלרגיה לאבק נחשבת לאחת האלרגיות הנפוצות ביותר, והיא משפיעה באופן ממשי על איכות החיים. מאחר ואנו שוהים לא מעט זמן בחדר השינה, נדרש לסגל כללי ניקיון והיגיינה קבועים. כיצד תוכלו לעשות זאת? להלן הפרטים.

חדר שינה: כך תוכלו להתאים אותו בעבור אלרגיים לאבק

בין אם אתם בעצמכם סובלים מאלרגיה לאבק או בן/בת הזוג, אתם בוודאי יודעים כי האלרגיה עשויה להחריף במידה ומצטברים גורמים שעלולים לגרום להחרפה של האלרגיה בעקבות הצטברות של אבק וחיידקים, ובייחוד בעקבות קרדית האבק. קרדית האבק היא ללא ספק האויב מספר אחד בחדר השינה, וזאת מאחר וע"פ מומחים במיטה ממוצעת קיימות מעל ל 1.5 מיליון קרדיות שעלולות להוביל להחרפה במצב של האלרגיה ואף לכאבי ראש, סחרחורות ותחושה לא טובה. כידוע, חדר השינה מהווה את אחד המקומות החשובים ביותר בכל בית, ואנו שוהים בו לפחות 8 שעות בממוצע. בכדי להסיר את קרדית האבק ולשמור על סביבה סטרילית, רצוי קודם כל להשתמש במצעים איכותיים שאותם ניתן לכבס ב 60 מעלות לפחות. שימו לב כי אתם בוחרים במצעים מאווררים ונושמים, והחליפו את המצעים לפחות פעם בשבוע. נוסף לכך, רכישה של כרית לטקס מהווה דרך מצוינת להתאים את חדר השינה מפני שמדובר בכרית שדוחה את קרדית האבק ולמעשה לא צוברת עובש, נוסף לתכונות אנטי בקטריאליות חזקות.

ניקוי יסודי של החדר

לפני שאתם מניחים את המצעים החדשים הקפידו לאוורר את המזרן והכריות באוויר הפתוח, וכן לנקות את המזרן באמצעות שואב אבק. אחת לחצי שנה, רצוי ליצור קשר עם חברה מקצועית המתמחה בניקוי מזרנים, לצורך ניקוי וחיטוי יסודי של המזרן אותו לא ניתן לבצע באופן עצמאי. למרות שמדובר בהוצאה כספית לא מועטה, מדובר בטכניקה מצוינת לשמור על חדר השינה נקי וסטרילי לאורך זמן, בייחוד כאשר המזרן שלכם נוטה לצבור אבק באופן קבוע.

מגן מיטה: מוצר משלים מצוין בעבור חדר השינה

מגן מיטה מהווה מוצר משלים נהדר לחדר השינה, ובייחוד למי שסובל מאלרגיה. מגן מיטה עשוי מחומר PVC שנחשב לחומר עמיד וחזק במיוחד. הוא מונע חדירה של נוזלים וכן מאפשר ליצור שכבה מבודדת ששומרת על המזרן מפני ריח לא נעים כמו גם מפני הצטברות של אבק. מדובר במוצר שעלותו נוחה לכל כיס, אולם מומלץ להקפיד ולרכוש את המגן דרך חברה מקצועית המתמחה בתחום.

אוורור החדר – חשוב מאוד

אוורור החדר הוא שלב חשוב בהתמודדות עם האלרגיה. חשוב מאוד להקפיד על אוורור של החדר בכל זמן אפשרי, כדי לגרום לזרימת אוויר וחידושו בתוך החדר. חשוב להימנע מסגירה ממושכת של החלונות, כך שתהיה תחלופת אוויר ככל האפשר. מומלץ להימנע משינה עם מזגן פועל, גם בימי החורף הקרים אלא אם אין ברירה אחרת.

הכנה לקראת כניסה לחדר

חלק משמעותי מהכנה של החדר כוללת לא רק את החדר עצמו אלא גם את עצמכם. הקפידו לערוך כביסות באופן קבוע לבגדי השינה, ולהקפיד על ייבוש של הבגדים במייבש ולא באוויר הפתוח, מתוך מטרה להפחית עד כמה שאפשר את הצטברות האבק. נוסף לכך, אם חדר השינה עמוס בריהוט זה הזמן לעשות סדר דרך סינון של פריטי ריהוט שצוברים אבק כמו שידות או ארגז מצעים. העבירו מטלית בכל יום על הריהוט כמו גם השתמשו בתרסיס חיטוי אותו ניתן לרכוש בכל מרכול, לצורך שמירה על סביבה סטרילית.

 

לסיכום, ניקוי יסודי של החדר בשילוב של רכישת פריטי טקסטיל איכותיים מהווה את הדרך הטובה ביותר להכין את החדר לטובת ציבור האלרגים, מתוך מטרה לסלק מטרדים כמו קרדית האבק ובהתאם לכך לזכות באיכות שינה משופרת ואיכותית לאורך זמן. הקפדה על אותם כללים כפי שהצגנו כאן במדריך.

נגישות